Hieronder zie je een overzicht van de 10 best verkochte schilderijen. 

Bekijk onze handgeschilderde reproducties van de meesters van de Schilderkunst en haal jouw eigen meesterwerk in huis!

10. Guernica

In 1937 maakte de Spanjaard Pablo Picasso voor de Spaanse republikeinse overheid een kunstwerk dat de pijn en het leed van oorlogen uitdrukte. Guernica, geschilderd in Parijs en geïnspireerd door de bombardementen op Guernica in Spanje gedurende de Spaanse burgeroorlog, is het bekendste schilderij van Picasso, en je kunt het altijd komen bezichtigen in het museum Reina Sofia in Madrid. Een waarschuwing vooraf, echter: het schilderij, ondanks de surrealistische stijl waarin het geschilderd is, brengt een hoop negatieve gevoelens mee. De angst en paniek tijdens oorlogen moest worden overgebracht? Picasso is daar zeker in geslaagd!

9. Never Give Up door Banksy

In 2014 schilderde Banksy het werk Never Give Up. Het is een modern schilderij van hoge kwaliteit waarbij een meisje door middel van impressionistische street art is afgebeeld.

8. Meisje met de Parel door Johannes Vermeer

Meisje met de Parel Johannes Vermeer

Het schilderij Meisje met de Parel van Johannes Vermeer dateert uit de periode tussen 1665 en 1667. Het is één van de populairste werken van deze Hollandse kunstenaar en bevindt zich sinds 1902 in het Mauritshuis museum in Den Haag.

7. Gouden Tranen door Gustav Klimt

Gouden Tranen Gustav Klimt

In 1901 schilderde Gustav Klimt het schilderij Gouden Tranen, waarbij klassieke kleuren in combinatie met goud door middel van moderne paletmes schilderkunst zijn afgebeeld.
Het schilderij is een combinatie van energieke kleurstellingen en contrasten die op impressionistische wijze op canvas zijn aangezet met dikke olieverf.

6. Boze Stier

Het schilderij ‘Boze Stier’ is geschilderd door een onbekende schilder, waarbij een stier, die bals gedrag vertoont door middel van impressionistische schilderkunst is afgebeeld.
Het doek is een meesterwerk van energieke schoonheid, waarin abstractie en symboliek vakkundig zijn gecombineerd in een meesterlijke integratie van beweging, licht en kleur.

5. Stad aan het Meer door Leonid Afremov

Schilderij Afremov

In 1995 schilderde Leonid Afremov het schilderij 'Stad aan het Meer'. Het is een modern olieverfschilderij, waarbij de unieke schoonheid van de regen in de herfst door middel van impressionistische schilderkunst is afgebeeld. Het schilderij heeft twee meesterlijke kanten, een lichtblauwe die de heldere lucht en de oceaan voorstelt, en een andere meer warmere zijde die het park vertegenwoordigt en lichten die speciale warme tonen toevoegen.

4. Morning Sun

In 1950 schilderde Jackson Pollock het schilderij Morning Sun. Het schilderij is een combinatie van vibrante energieke kleurstellingen die door middel van een impressionistische 'dripping' techniek op canvas zijn aangezet met dikke olieverf.

3. Winder Trees door David Hockney

Schilderij Hockney

In 1965 schilderde David Hockney het schilderij Winter Trees. Een olieverfschilderij van hoge kwaliteit waarbij een woud door middel van moderne schilderkunst is afgebeeld.

2. Nighthawks

Nighthawks is een olieverfschilderij van de Amerikaanse realistische kunstschilder Edward Hopper, dat in 1942 werd gemaakt. Het origineel is 152 x 84 centimeter groot en toont het interieur van een "eetbar" met enkele bezoekers die zich afzonderlijk bevinden. Het is vanuit een buitenperspectief afgebeeld, tijdens de nacht.

1. Big Eye Girls

Picasso Schilderij

 

Pablo Picasso (25 oktober 1881 - 18 april 1973) was een van de beroemdste Spaanse kunstschilders. In 1967 schilderde hij schilderijen zoals Big Eye Girls, waarbij vijf vrouwengezichten door middel van kubistische schilderkunst zijn afgebeeld. De schilderkunst van Pablo Picasso is expressief en vertoont een brute kracht, een fascinerende vitale energie. 

Bekijk de beroemdste schilders

Bekijk alle schilderijen

Meer weetjes over kunst ontvangen?

Meld je aan en ontvang meer weetjes over kunst van onze stylisten direct in je mailbox.