5 Stappen naar je eigen fantastische interieur

5 Stappen naar je eigen fantastische interieur

Heb jij totaal geen benul van welke interieur stijl je nu eigenlijk houdt? Vind je alles even leuk en zou je het liefst alles in je interieur willen hebben? Dan wordt het tijd om eens te ontdekken wat je eigen interieur stijl eigenlijk is.

Het is vaak moeilijk om voor jezelf te beslissen welke interieur stijl het beste bij je past omdat je zoveel stijlen leuk vindt. Je vindt de kleuren van een modern interieur leuk, de meubels van een eigentijds interieur, de materialen van een klassiek interieur en ga zo maar door. Toch is het veel handiger om bij één of twee interieur stijlen te blijven.

Wij gaan je helpen je eigen interieur stijl te ontdekken door middel van 5 stappen. Deze 5 stappen kun je zelf thuis uitvoeren zonder dat je hiervoor een cursus of workshop moet volgen.

De 5 stappen naar de ontdekking van je eigen interieur stijl

Stap #1 INSPIRATIE

Het begint allemaal bij inspiratie. Ga op zoek naar tijdschriften, boeken, websites en blogs waar je de mooiste afbeeldingen vindt. Knip, plak en verzamel ze allemaal bij elkaar totdat je een hele map of doos vol hebt met afbeeldingen. Pinterest is ook een goede inspiratiebron als je op zoek bent naar afbeeldingen. Vergeet overigens niet dat je partner dit ook moet doen, mits je natuurlijk samen woont.

Stap #2 ORDENEN

Nu is het tijd om te gaan ordenen. Je hebt misschien wel honderden afbeeldingen gevonden die je mooi vindt, deze moeten nu allemaal in groepjes bij elkaar gelegd worden. Hoe ga je dit ordenen? Groepeer bijvoorbeeld de afbeeldingen eens op kleur, op dezelfde materialen of een groep die jij bij elkaar vindt passen.

Stap #3 REALITEIT

Nu komt de minst leuke stap, het realistisch zijn naar jezelf. Je hebt een tafel vol met stapels knipsels maar nu wordt het tijd om eens naar de realiteit te kijken. Wat voor een huis of ruimte heb je? Hoe groot is de ruimte? Wat bevindt zich in deze ruimte allemaal? Als je foto’s maakt van je eigen interieur, kun je deze ook eens goed analyseren naast de knipsels. Wat zie je staan? Wat voor een meubilair heb je op het moment? Welke kleuren gebruik je? Wat voor een materialen gebruik je het meest? Leg je eigen interieur foto’s op de stapel waar ze thuis horen volgens jou.

Stap #4 UITWERKING

Je hebt je eigen huidige interieur dus onderverdeeld bij andere inspirerende afbeeldingen. Hiermee heb je dus aangegeven welke stijl jouw interieur uitstraalt. In 80% van de gevallen is dit dus ook de favoriete stijl en heb je zojuist je eigen interieur stijl ontdekt. Maar wat nu? Waarschijnlijk hebben de afbeeldingen die je gevonden hebt een duidelijkere sfeer in die stijl, dus is het zaak om het uit te werken en de sfeer nog nadrukkelijker aanwezig te maken in je eigen interieur. Begin met een mood board, dit maak je op een stuk karton waarop je afbeeldingen plakt die jou inspireren en die jij bij elkaar vindt passen. Kies dus een aantal goede afbeeldingen uit het stapeltje en plak deze op het karton. Zorg ervoor dat je ook materialen, kleuren en meubels goed laat zien in het mood board.

Stap #5 REALISATIE

Het mood board gaat je helpen bij het realiseren van je eigen interieur stijl. Gebruik het mood board als hulpje bij het shoppen naar nieuwe materialen, meubels en kleuren. Neem het mood board mee naar de winkel of bouwmarkt, zodat het kiezen tussen al die kleuren veel gemakkelijker wordt. Je kunt zelfs ook uitzoeken welke bank of kleur je nu daadwerkelijk op de afbeelding ziet en deze kopen.

Heel veel succes met het uitwerken en realiseren van je eigen interieur stijl.

Bekijk al onze Handgeschilderde Schilderijen

Vorig bericht